Mindeord over Jørgen Petersen

 

"Fæ dør/frænder dør/man selv dør på samme vis/ét ved jeg/som aldrig dør/dommen over død mands dåd". Hávamál (Den højes ord)

Lige før sidste generalforsamling den 26. februar 2022 døde Jørgen Petersen, mangeårigt medlem af og kasserer for vores forening.

Jørgen var en farverig personlighed med et stort netværk, som vi i Rigmor-foreningen kom til at nyde godt af i mange år. Både i sin tid som fundraiser for Røde Kors og som direktør for Fregatten Jylland blev Jørgen P., som vi kaldte ham, kendt som en utrættelig og idérig leder.

Med en beskeden uddannelse nåede han længere end de fleste. Det stod ikke skrevet over Jørgens vugge, at han skulle blive bedste ven med Prins Henrik og færdes hjemmevant på de bonede gulve. Men hans entusiasme og smittende humør gav ham adgang til de flestes hjerter.

Hans heftige temperament var også en umiskendelig del af personligheden. Drevet som han var af en utrættelig energi og lyst til at yde sit ypperste var det ikke usædvanligt, at bestyrelsesmøder blev afviklet i en regn af gnister. Det var ikke for sarte sjæle. Men det var resultatet, der talte, aldrig personligt nag. Som en tidligere medarbejder på Fregatten sagde: ”Man kunne blive edderspændt rasende på Jørgen, på hans højtråbende facon, men man vidste altid, hvor man havde ham: ved roret.”

Gennem Rigmor-foreningens første 10 år styrede Jørgen P. med sikker hånd finanserne, arrangerede udstillinger, loppemarkeder og julefrokoster til fordel for Rigmors kasse. Ja, selv hans egen 80-års fødselsdag organiserede han som en storstilet indsamling for foreningen og afleverede de indkomne 20.000 kr. som sit personlige bidrag. Dommen over Jørgens dåd er mindet om en utrættelig indsats for vores forening. Fra os der tog stafetten op efter ham, skal der lyde en ærbødig tak.

Æret være Jørgens minde.

Jørn Uz Ruby
Formand

Rigmor er tilbage i sit rette element!

Endelig, efter næsten to år på værftet i Bønnerup, den 15. september 2022, rullede Rigmor ned ad rampen og ud i sit rette element. Spændt stod en lille trup af trofaste Rigmor-venner og holdt vejret, da værftsejer Mikael Brøgger piftede og dermed gav signal til at sætte maskinen i gang, så vognen med skibet kunne køres ned ad slisken.

Inden da havde han fra en tømmerflåde trukket et reb rundt om den yderste pullert på molen, så han med sin traktor kunne trække Rigmor på plads ved kajen, hvor hun skal ligge de næste dage.

Her skal det vise sig om alt forarbejdet er lykkedes, om kalfatringen, begningen, tætningen omkring ventiler og bolte er i orden. Imens holder vi alle vejret og håber at kunne få Rigmor hjem til Ebeltoft inden alt for længe.

Rigmors Venner på Facebook